Felaktig information i media angående fjärrvärmeavgifterna

Vi vill klargöra en viktig punkt angående fjärrvärmeavgifterna i Jokkmokk. Felaktig information har cirkulerat i media om att vi har höjt avgifterna för flerbostadshus med 14%, en siffra som inte stämmer. Den korrekta höjningen är halva riksgenomsnittet vilket innebär 4%.

Vi har inlett en dialog med Nilsholgersonsgruppen som sammanställer Sverigetäckande statistik för att korrigera de fel i beräkningen som har uppstått. Vi beklagar eventuella missförstånd och försäkrar er om att vi alltid strävar efter att ge korrekt och transparent information.

Tack för ert förtroende och tålamod medan vi arbetar för att rätta till detta. Tveka inte att kontakta oss för att få svar på eventuella frågor.

Ni som kund kan också själv enkelt verifiera ökningen mellan åren genom att jämföra fast avgift, pris per kWh och eventuell effektavgift i det fall att det rör sig om ett företagsabonnemang.